- Voetverzorgingstips

Voetverzorging thuis

Zelf uw voeten verzorgen

Verzorg uw voeten goed. Zo kunnen mogelijke complicaties worden voorkomen. Een aantal voorbeelden:

  • was uw voeten met een milde zeep en droog ze goed af, met name tussen uw tenen
  • smeer uw voeten dagelijks in met een voetcrème. Smeer de crème nooit tussen uw tenen
  • draag goed passende schoenen
  • door voetgymnastiek blijven uw voeten soepel

 

Het belang van voetverzorging

Heeft u er wel eens bij stilgestaan wat uw voeten allemaal voor u doen? Ze brengen u overal naartoe! Goede voetverzorging is erg belangrijk. Vindt u niet dat ze meer aandacht verdienen dan de dagelijkse douchebeurt? Een verzorgende behandeling van uw voeten geeft u bovendien een ontspannen gevoel. Wilt u uw voeten echt de aandacht geven die ze verdienen? Bezoek dan regelmatig een ProVoet-pedicure of medisch pedicure .

 

Klachten en symptomen

Iedereen kan voetproblemen krijgen. Denk aan eelt, likdoorns, kloven, blaren, schimmelnagels of ingroeiende nagels. Laat daarom regelmatig uw voeten behandelen.

 

Oorzaken voetproblemen

De stand van uw voeten en de schoenen die u draagt zijn vaak mede oorzaak van voetproblemen. Sommige mensen hebben risicovoeten, waardoor een regelmatig bezoek aan een medisch pedicure van ProVoet raadzaam is. Denk aan mensen met diabetes mellitus, reumatische aandoeningen, kanker, vaataandoeningen, neurologische aandoeningen of dermatologische aandoeningen. Ook sporters en personen die tijdens hun werk hun voeten extra belasten hebben een groter risico op problemen. Zij kunnen terecht bij een medisch pedicure sport.

 

Hoe ziet een pedicure behandeling eruit?

Eerst desinfecteer ik uw voeten. Daarna bekijk ik hoe de voeten eruit zien en wat ik ga doen. Ook vraag ik of u klachten heeft of pijn aan de voeten. De nagels worden geknipt en daarna gepolijst met een frais. Verdikte mycose nagels maak ik dunner met een frais. Het eelt word verwijderd en eventuele likdoorns. Een ingroeiende nagel behandel ik zeer voorzichtig. De voeten worden nog een keer gedesinfecteerd en vervolgens ingesmeerd met een heerlijk verzorgende creme.

 

Pedicure, hoe vaak?

Geadviseerd wordt om ongeveer een keer in de zes tot acht weken de pedicure te bezoeken. Voor sommige mensen is het extra belangrijk om regelmatig de pedicure te bezoeken. Bijvoorbeeld voor diabetes- en reumapatiënten. Mensen die last ondervinden van bijvoorbeeld overmatige eeltvorming vinden het vaak prettig om een keer per maand hun voeten onder handen te laten nemen.