- Mijn specialiteiten

Een verzorgende pedicure behandeling en een verwen moment voor uw voeten.

Ik werk in mijn behandeling zeer nauwkeurig. Al 13 jaar werk ik als pedicure en ik ben heel wat tegen gekomen en heb veel gezien. U hoeft zich niet te schamen voor uw voeten, in bijna alle gevallen kan er iets aan gedaan worden en ik wil u daar graag in adviseren. Heel graag zorg ik er voor dat u op wolkjes de deur uit loopt na een behandeling. 

 

French Nails

French Nails voor op de teennagels. Een mooie gelnagel met een wit randje. Speciaal voor de dames in de zomer of op vakantie. Het blijft tot zes weken zitten. 

 

 

 

Specialisaties

De professionele ProVoet pedicure 

Pedicures die zijn aangesloten bij ProVoet zijn altijd gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in hun vak. ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures en heeft ruim 13.000 leden (juni 2016). Ook bevordert ProVoet de kwaliteit van voetverzorging en van het beroep pedicure in Nederland.

 

Ik ben medisch pedicure

De medisch pedicure kan naast alle voeten van gezonde personen ook de voeten van personen met risicovoeten behandelen. Zij heeft zich tijdens haar opleiding gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen aan risicovoeten. Risicovoeten zijn kwetsbare voeten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, vaataandoeningen, kanker, ouderdom en neurologische aandoeningen. Als uw voeten vallen in de categorie risicovoeten, dan is een regelmatige behandeling belangrijk. (De medisch pedicure werkt nauw samen met huisarts, verpleegkundige, podotherapeut, fysiotherapeut en orthopedisch schoenmaker.)

Let op: Ik ben nog niet aangesloten bij een zorgketen of bij een podotherapeut. Daarom krijgt u de behandeling niet vergoed. Wel kan ik de behandelingen uitvoeren. Wellicht gaat dit in de toekomst gebeuren.

Ingroeiende nagel

Ik ben zeer voorzichtig met de behandeling van een ingroeiende nagel en ik ben goed in het verhelpen er van. 

 

 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.